Site Loader
Kontakta mig

7 roliga vanor som tränar upp din tacksamhet

1. Framgångsburken. När något bra händer (stort eller smått spelar ingen roll) så skriver du ner det på en lapp och lägger det i en burk. När du känner dig nere och behöver lite motivation är det bara att öppna burken och läsa lapparna.

2. Tacksamhets-snoozen. Att snooza är ingen höjdare. Forskning har visat att det oftast bara gör dig ännu tröttare. Så istället för att somna om, ägna de första minuterna varje morgon åt att vara tacksam. Säg tack för en ny dag, för din familj, för dina möjligheter eller vad som helst som du uppskattar i ditt liv.

3. “Efter jobbet-regeln”. Om du bor tillsammans med någon, berätta först om det absolut bästa som hände under dagen när du kliver in genom dörren efter jobbet. På så sätt får era kvällar alltid en positiv start.

4. “Stanna. Titta. Gå.” När du kommer i kontakt med lite vardagsmagi — en stjärnklar himmel, vacker fågelsång, en vänlig handling — ta för vana att stanna upp och ta in ögonblicket. Ge dig själv chansen att njuta, om så bara för några sekunder, innan du fortsätter med din dag.

5. Vänskaps-boosten. Varje gång du ska träffa en vän, ta några sekunder och föreställ dig hur ditt liv skulle sett ut om du inte hade personen i ditt liv. Det kommer göra dig mycket mer tacksam och närvarande när ni ses.

6. Självmedkänsla. Som vi pratat om i podden (LÄNK) är det också väldigt viktigt att vara tacksam mot dig själv. Lägg händerna på hjärtat och säg till dig själv att du uppskattar allt hårt arbete du gör. Särskilt när känns det jobbigt.

7. Le! Vi vet alla att vi ler när vi är glada. Men visste du att det även fungerar åt motsatta hållet? När du ler så meddelar du ditt nervsystem att du mår bra, vilket gör att du känner dig gladare. Så var alltid beredd att bjuda på ett leende.

Inlägg hämtat från Monkey mindset-familjen!

Post Author: admin

Välkommen att kontakta mig!

Info

070-509 33 99
Vardagar 9.00 - 15.00